Λαγκάδια

Λαγκάδια

Φημισμένο μαστοροχώρι με προσεγμένα πέτρινα σπίτια, χτισμένο σε υψόμετρο 800 μ. Βρίσκεται 63 χλμ. βορειοδυτικά της Τρίπολης.

Τα Λαγκάδια, «το κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου», όπως αποκαλείται από παλιά, είναι ένα αριστούργημα φυσικό και αρχιτεκτονικό. Κτισμένο σε απότομη πλαγιά-αντέρεισμα του Μαινάλου μέσα σε πλούσια πράσινη βλάστηση, φαίνεται να κρέμεται νομίζει κανείς πάνω από το άγριο φαράγγι που σχηματίζει ο ποταμός Τουθόα. Ο φιδογυριστός δρόμος ακολουθεί τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς του τοπίου και οδηγεί στην καρδιά του πετρόχτιστου χωριού, που στόλισαν με τα έργα τους οι περίφημοι Λαγκαδινοί χτίστες, αρχιτέκτονες και μάστορες της πέτρας. Αντιλαμβάνεται κανείς πως, εκείνοι που έφτιαξαν σε όλη την Ελλάδα τα υπέροχα αρχιτεκτονήματα τους, έχουν δημιουργήσει ένα χωριό - κόσμημα.

Εκπληκτικά πέτρινα αρχοντικά και καλντερίμια, σκεπαστές αυλές και σκαλιστές εξώπορτες, πελεκητές καμάρες και παλιές εκκλησίες, ελικοειδή πέτρινα μονοπάτια και σκαλιά, τοξωτά γεφύρια, νεροτριβές και νερόμυλοι της περιοχής, αφήνουν μαγεμένο τον επισκέπτη. Τα Λαγκάδια όμως πέρα από την ομορφιά της ιστορίας και της τέχνης, είναι και ένας σύγχρονος προορισμός διακοπών με πολύ καλόγουστη τουριστική υποδομή, εξαιρετικό φαγητό και άφθονες επιλογές διασκέδασης, δραστηριοτήτων και κοντινών αποδράσεων.

Αξίζει να επισκεφθείτε το σπίτι των Δεληγιανναίων, τις εκκλησίες των Tαξιαρχών και του Aγίου Iωάννη και στην Πάνω Γειτονιά το εκκλησάκι της Παναγίας του Γούναρη με το επιβλητικο κτίριο του Γυμνασίου (1868) και πανοραμική θέα. Λίγο πιο κάτω θα δείτε το ναό του Τιμίου Προδρόμου (1808), που χτίστηκε μέσα σε 40 μέρες.

Mη χάσετε το Φεστιβάλ δημοτικών τραγουδιών στα τέλη του Iουλίου, στην Aγία Παρασκευή.


ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

ADVERTISEMENT

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP