Άγιος Πέτρος

Άγιος Πέτρος

Ο μικρός, αλλά όμορφος παραθαλάσσιος οικισμός του Αγίου Πέτρου, βρίσκεται νότια του Γαυρίου, στη δυτική πλευρά της Άνδρου. Πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νησιού αποτελεί η πανέμορφη παραλία με τα καταγάλανα νερά που διαθέτει, στην οποία μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Τόπος που προσφέρεται για ξεκούραση, χαλάρωση και οικογενειακές διακοπές. Επίσης, το χωριό προσφέρει πανέμορφη θέα προς την πεδιάδα.

Στον Άγιο Πέτρο μπορείτε να επισκεφτείτε τον ομώνυμο κυλινδρικό πύργο της Ελληνιστικής περιόδου, ο οποίος διατηρείται σε αρκετά καλή κατάσταση και χρονολογείται από τον 4ο-3ο αιώνα π.Χ. Είναι κυλινδρικός και σώζεται σε ύψος περίπου 20 μέτρων. Η διάμετρος της βάσης του είναι 9,40 μ. και είναι κατασκευασμένος εξ' ολοκλήρου από ντόπιο σχιστόλιθο. Στο εσωτερικό του διασώζεται ελικοειδής κλίμακα που οδηγούσε σε πέντε τουλάχιστον ορόφους.

Ο πύργος είναι κτισμένος σε μία θέση ιδιαίτερα προνομιακή, αφού δεσπόζει στον κάμπο του Γαυρίου και βλέπει προς τη θάλασσα με δυνατότητα ελέγχου των πλοίων. Επίσης, γύρω από το μνημείο υπάρχουν εγκαταστάσεις εξόρυξης μετάλλου (χαλκού), που λειτουργούσαν μέχρι τις αρχές του αιώνα, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι παρόμοιες εργασίες γίνονταν και στην αρχαιότητα. Προφανώς ο ρόλος του μνημείου ήταν για να ελέγχει στεριά και θάλασσα.

Η χρήση του Πύργου δεν έχει εξακριβωθεί από τους αρχαιολόγους, αλλά θεωρούν ότι χτίστηκε για να προστατεύονται οι εργαζόμενοι των μεταλλείων γύρω από αυτόν αλλά και των μεταλλευμάτων.

Επίσης, η παραλία 'Αγιος Πέτρος βρίσκετε ανάμεσα στις παραλίες Μπατσί και Γαύριο, μετά την παραλία Χρυσή 'Αμμος και μετά από το εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου που βρίσκετε στο ακρωτήρι.

Τα τελευταία χρόνια η περιοχή έχει αρχίσει να αναπτύσσεται τουριστικά και διαθέτει ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και μαγαζιά διασκέδασης.


ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP