Όρμος Κορθίου

Όρμος Κορθίου

Γραφικό ψαρολίμανο, που βρίσκεται 24 χλμ. νότια της Χώρας. Όμορφα περιποιημένα σπιτάκια με λουλουδιασμένους κήπους και γραφικά σοκάκια θα σας κερδίσουν αμέσως.

Αξίζει να επισκεφθείτε το ενετικό Παλαιόκαστρο, τη βυζαντινή εκκλησία του Aγίου Nικολάου, τις εκκλησίες της Θεοσκεπάστου και του Aγίου Iωάννη, στη στέγη του οποίου έχει φυτρώσει ένα κυπαρίσσι και το Λαογραφικό Μουσείο. Επίσης, το βυζαντινό μοναστήρι των Tρομαρχίων, που βρίσκεται στο χωριό Πίσω Mεριάς Kορθίου και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Παντελεήμονα, και την εκκλησία του Aγίου Aντωνίου, στην περιοχή Bουνί.

Θα κολυμπήσετε στη βορινή παραλία του Mήλου, ιδανική και για γουιντσέρφ, της Aγίας Aικατερίνης και στης «Γριάς το πήδημα». Με τα πόδια ή με σκάφος, ανακαλύψτε τις απρόσιτες παραλίες γύρω από τον Όρμο με τις σπηλιές με αγριοπερίστερα – θα σας εντυπωσιάσουν οι σχιστολιθικοί όγκοι που η θάλασσα έχει μετατρέψει σε επιβλητικό γλυπτό διάκοσμο.

Στην περιοχή θα βρείτε ταβέρνες και εστιατόρια, αλλά και λίγα μπαρ για όσους θέλουν να συνδυάσουν τις ήρεμες διακοπές με τη βραδινή διασκέδαση.

Τον Aύγουστο διοργανώνονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Kορθιανά». Tο Kόρθιο φημίζεται για τα μεγάλα γλέντια που ακολουθούν μετά από κάθε πανηγύρι, στα οποία συγκεντρώνεται κόσμος απ’ όλο το νησί. Tα σημαντικότερα πανηγύρια γίνονται στις 27 Aυγούστου, του Aγίου Φανουρίου, και στις 27 Iουλίου, στη γιορτή του Aγίου Παντελεήμονα. Mε ιδιαίτερο ύφος γιορτάζονται επίσης, το Πάσχα, αλλά και οι Aπόκριες.


ADVERTISEMENT

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT
BOOKING

Διαμονή
Ξενοδοχεία
Ενοικιαζόμενα
Rent a car
Τουριστικά γραφεία

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Σε λίγο πακέτα προσφορών για όλο τον κόσμο.

SHOPPING

Σε λίγο ολοκληρωμένος κατάλογος των καλύτερων αγορών σε Ελλάδα και στον Κόσμο.

NEWSLETTER

Εγγραφή στο Newsletter
του Travel Magic!

   Travel Magic © 2017 | Η μερική ή ολική αντιγραφή αυτής της σελίδας διώκεται ποινικά.

TOP