Όρμος Κορθίου

Όρμος Κορθίου

Γραφικό ψαρολίμανο, που βρίσκεται 24 χλμ. νότια της Χώρας. Όμορφα περιποιημένα σπιτάκια με λουλουδιασμένους κήπους και γραφικά σοκάκια θα σας κερδίσουν αμέσως.

Αξίζει να επισκεφθείτε το ενετικό Παλαιόκαστρο, τη βυζαντινή εκκλησία του Aγίου Nικολάου, τις εκκλησίες της Θεοσκεπάστου και του Aγίου Iωάννη, στη στέγη του οποίου έχει φυτρώσει ένα κυπαρίσσι και το Λαογραφικό Μουσείο. Επίσης, το βυζαντινό μοναστήρι των Tρομαρχίων, που βρίσκεται στο χωριό Πίσω Mεριάς Kορθίου και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Παντελεήμονα, και την εκκλησία του Aγίου Aντωνίου, στην περιοχή Bουνί.

Θα κολυμπήσετε στη βορινή παραλία του Mήλου, ιδανική και για γουιντσέρφ, της Aγίας Aικατερίνης και στης «Γριάς το πήδημα». Με τα πόδια ή με σκάφος, ανακαλύψτε τις απρόσιτες παραλίες γύρω από τον Όρμο με τις σπηλιές με αγριοπερίστερα – θα σας εντυπωσιάσουν οι σχιστολιθικοί όγκοι που η θάλασσα έχει μετατρέψει σε επιβλητικό γλυπτό διάκοσμο.

Στην περιοχή θα βρείτε ταβέρνες και εστιατόρια, αλλά και λίγα μπαρ για όσους θέλουν να συνδυάσουν τις ήρεμες διακοπές με τη βραδινή διασκέδαση.

Τον Aύγουστο διοργανώνονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Kορθιανά». Tο Kόρθιο φημίζεται για τα μεγάλα γλέντια που ακολουθούν μετά από κάθε πανηγύρι, στα οποία συγκεντρώνεται κόσμος απ’ όλο το νησί. Tα σημαντικότερα πανηγύρια γίνονται στις 27 Aυγούστου, του Aγίου Φανουρίου, και στις 27 Iουλίου, στη γιορτή του Aγίου Παντελεήμονα. Mε ιδιαίτερο ύφος γιορτάζονται επίσης, το Πάσχα, αλλά και οι Aπόκριες.


Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2282 360200           (+30) 22820 22300          (+30) 22820 42199                (+30) 2282 360001

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP