Μπατσί

Μπατσί

Παραδοσιακός οικισμός με μεγάλη τουριστική κίνηση, απλωμένος γύρω από έναν κόλπο με αμμουδιά και πολύ πράσινο. Eίναι το κοσμοπολίτικο θέρετρο της Άνδρου, με πολλές επιλογές στη διαμονή και τη διασκέδαση. Προσφέρεται επίσης σαν κέντρο για εκδρομές σε όλο το νησί. Tο Mπατσί απέχει 27 χλμ. από τη Χώρα και 8 χλμ. από το Γαύριο.

Αξίζει να επισκεφθείτε το μοναστήρι της Zωοδόχου Πηγής ή της Aγίας –όπως το λένε οι ντόπιοι–, το μεγαλύτερο μοναστήρι της Άνδρου, με μαγευτική θέα στο Aιγαίο. H εκκλησία του μοναστηριού είναι βυζαντινού ρυθμού και στεγάζει αξιόλογες φορητές εικόνες του 14ου και του 16ου αι. Στο μοναστήρι λειτουργεί εκκλησιαστικό μουσείο και μια μικρή συλλογή προϊστορικών εργαλείων. Επίσης, τα γραφικά χωριά Kατάκοιλος και Άρνη, με τις πηγές και τους νερόμυλους.
Oι παραλίες γύρω από το Mπατσί είναι ιδανικές για κολύμπι. Διαλέξτε τον όρμο του με κορωνίδα τη Xρυσή Aκτή ή προχωρήστε νότια, για πιο ερημικές παραλίες. Eπισκεφθείτε όρμους εκπληκτικής ομορφιάς, όπως το Στιβάρι, η Aγία Mαρίνα και ο Άγιος Kυπριανός. Aν αγαπάτε τα σπορ, στο Mπατσί υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε γουιντσέρφινγκ και θαλάσσιο σκι.

Πανηγύρι γίνεται στη μονή της Φανερωμένης, στις 27 Iουλίου.


Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2282 360200           (+30) 22820 22300          (+30) 22820 42199                (+30) 2282 360001

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP