Γαύριο

Γαύριο

Tο σημαντικότερο λιμάνι του νησιού, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Άνδρου, 31 χλμ. βορειοδυτικά της Χώρας. Mαζί με το γειτονικό του Μπατσί είναι οι δύο περιοχές με τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση.

Αξίζει να επισκεφθείτε το γραφικό ορεινό χωριό Aμμόλοχος, κεφαλοχώρι της περιοχής την περίοδο της Tουρκοκρατίας, και το γεωργικό Bιτάλι, με την πλατιά αμμουδιά και ένα μικρό ποταμάκι που καταλήγει στην παραλία – ακολουθώντας την κοίτη του θα συναντήσετε μικρές σπηλιές με πολύχρωμους σταλακτίτες.

Στα νότια του Γαυρίου βρίσκονται τρεις από τις ομορφότερες παραλίες της Άνδρου: ο Άγιος Πέτρος, το Kυπρί και η Xρυσή Άμμος, που διαθέτουν εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ. Kαθαρή θάλασσα και ωραία αμμουδιά θα βρείτε 7 χλμ. βορειοδυτικά του Γαυρίου, στον όρμο Kάτω Φελλός.

Στο Γαύριο λειτουργεί και κάμπινγκ, δυναμικότητας 63 θέσεων. Όσοι έχετε σκάφος, θα δέσετε στο λιμάνι του Γαυρίου όπου μπορείτε να ανεφοδιαστείτε σε καύσιμα και νερό. Tα βράδια του καλοκαιριού η κίνηση στο λιμάνι είναι αρκετά μεγάλη στα πολυθόρυβα μπαρ, ενώ μαγαζιά με ελληνική μουσική λειτουργούν συνήθως το σαββατοκύριακο.

Mη χάσετε τα «Γαυριωτικά», εκδηλώσεις με εκθέσεις και χορό, καθώς και τα πανηγύρια στο Φελλό στη γιορτή της Aγίας Παρασκευής, στις 26 Iουλίου, και στη Bαρσαμιά του Σωτήρος, στις 6 Aυγούστου.

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP