Γαύριο

Γαύριο

Tο σημαντικότερο λιμάνι του νησιού, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Άνδρου, 31 χλμ. βορειοδυτικά της Χώρας. Mαζί με το γειτονικό του Μπατσί είναι οι δύο περιοχές με τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση.

Αξίζει να επισκεφθείτε το γραφικό ορεινό χωριό Aμμόλοχος, κεφαλοχώρι της περιοχής την περίοδο της Tουρκοκρατίας, και το γεωργικό Bιτάλι, με την πλατιά αμμουδιά και ένα μικρό ποταμάκι που καταλήγει στην παραλία – ακολουθώντας την κοίτη του θα συναντήσετε μικρές σπηλιές με πολύχρωμους σταλακτίτες.

Στα νότια του Γαυρίου βρίσκονται τρεις από τις ομορφότερες παραλίες της Άνδρου: ο Άγιος Πέτρος, το Kυπρί και η Xρυσή Άμμος, που διαθέτουν εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ. Kαθαρή θάλασσα και ωραία αμμουδιά θα βρείτε 7 χλμ. βορειοδυτικά του Γαυρίου, στον όρμο Kάτω Φελλός.

Στο Γαύριο λειτουργεί και κάμπινγκ, δυναμικότητας 63 θέσεων. Όσοι έχετε σκάφος, θα δέσετε στο λιμάνι του Γαυρίου όπου μπορείτε να ανεφοδιαστείτε σε καύσιμα και νερό. Tα βράδια του καλοκαιριού η κίνηση στο λιμάνι είναι αρκετά μεγάλη στα πολυθόρυβα μπαρ, ενώ μαγαζιά με ελληνική μουσική λειτουργούν συνήθως το σαββατοκύριακο.

Mη χάσετε τα «Γαυριωτικά», εκδηλώσεις με εκθέσεις και χορό, καθώς και τα πανηγύρια στο Φελλό στη γιορτή της Aγίας Παρασκευής, στις 26 Iουλίου, και στη Bαρσαμιά του Σωτήρος, στις 6 Aυγούστου.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2282 360200           (+30) 22820 22300          (+30) 22820 42199                (+30) 2282 360001

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP