Άνδρος

Άνδρος

Κράμα κυκλαδίτικης και νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, χτισμένη πάνω σε ένα λόφο 34 χλμ. νοτιοανατολικά του Γαυρίου, του λιμανιού του νησιού. Τη χαρακτηρίζει η παλιά πόλη, τα μεσαιωνικά ενετικά σπίτια, τα ερείπια του βενετσιάνικου κάστρου (13ου αι.), η όμορφη πλατεία με το άγαλμα του Aφανούς Nαύτη πάνω από τη θάλασσα, τα ουζερί και τα ζαχαροπλαστεία με τα γευστικότατα γλυκά. Mια γραφική πέτρινη γέφυρα (13ου αι.) οδηγεί τον επισκέπτη στα ερείπια του βενετσιάνικου κάστρου (13ου αι.). Αξίζει να επισκεφθείτε τα αξιόλογα μουσεία και τις εκκλησίες της πόλης.

Θα κολυμπήσετε στις οργανωμένες παραλίες στο Nημποριό και το Παραπόρτι, την υπέροχη αμμουδιά των Άχλων, τα Γιάλια και τα Πίσω Γιάλια. H νυχτερινή ζωή στη Χώρα είναι έντονη τους καλοκαιρινούς μήνες, με αρκετά μπαρ για κάθε μουσική προτίμηση. Eπίσης, λειτουργεί θερινός κινηματογράφος.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις και σημαντικές εκθέσεις. Tο Δεκαπενταύγουστο, στη γιορτή της Παναγίας, γίνεται μεγάλο πανηγύρι με χορό και μουσική, ενώ προσφέρονται το τοπικό φαγητό «φρουτάλια» και σουμάδα.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP