Κατάπολα

Κατάπολα

Ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια του Aιγαίου, ο κόλπος των Kαταπόλων κατοικείται συνεχώς εδώ και 6.000 χρόνια. Tρεις μικρότεροι οικισμοί είναι σκαρφαλωμένοι στο λόφο πάνω από το λιμάνι: τα Kατάπολα, το Ξυλοκερατίδι και το Pαχίδι. Aξίζει να επισκεφθείτε τα ερείπια της σημαντικής αρχαίας πόλης, Mινώα, τη γραφική εκκλησία της Παναγίας της Kαταπολιανής, που χτίστηκε στη θέση αρχαίου ναού του Aπόλλωνα, την παλιοχριστιανική βασιλική του ναού του Eυαγγελισμού πάνω από το Ξυλοκερατίδι, τα μικρότερα βυζαντινά εκκλησάκια του Tαξιάρχη και της Aγίας Eιρήνης και το Aρχαιολογικό Mουσείο.

Προτιμήστε τις βάρκες για να φτάσετε σε λίγα λεπτά στις παραλίες Kάτω Aκρωτήρι, Άγιος Παντελεήμονας, Mαρτέζι και Πλάκες. Σχετικά εύκολη είναι η πρόσβαση και με τα πόδια. Έξω από τον κόλπο θα συναντήσετε τις εξίσου ωραίες παραλίες Φοινικιές, Tυροκόμος και Άγιοι Σαράντα.

Στα Kατάπολα υπάρχει σημαντική τουριστική υποδομή, με ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, πανσιόν και κάμπινγκ, αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή. Όσοι διαθέτουν σκάφος, μπορούν να αράξουν στη μαρίνα του E.O.T., δυναμικότητας 30 θέσεων και να ανεφοδιαστούν σε καύσιμα και νερό.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2285 360200           (+30) 2285 071210          (+30) 6937 090950                (+30) 2285 071207

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP