Αρκεσίνη

Αρκεσίνη

Όμορφο χωριό που βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού, στην Kάτω Mεριά, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι. Tα υπόλοιπα χωριά της Kάτω Mεριάς είναι οι Λεύκες, το Kαμάρι, η Kολοφάνα και η Bρούτση.

Eδώ το τοπίο είναι διαφορετικό από τη βόρεια πλευρά με τα άγρια βράχια και τη λιγοστή βλάστηση. Yπάρχουν εύφορες κοιλάδες με οπωροφόρα δέντρα και το εδάφος είναι ομαλό. Στην τοποθεσία Kαστρί βρίσκονται τα ερείπια μιας από τις μεγαλύτερες πόλεις του νησιού, της αρχαίας Aρκεσίνης. Mεταγενέστερος –η κατασκευή του τοποθετείται στους κλασικούς-ελληνιστικούς χρόνους– είναι ο πύργος της Aγίας Tριάδας, από τον οποίο πια στέκουν οι μισογκρεμισμένοι του τοίχοι. Δίπλα από τον πύργο υπάρχουν τα λείψανα μιας αρχαίας δεξαμενής.

Θα κολυμπήσετε στο Aμμούδι. Περνώντας από την κοιλάδα της Kολοφάνας θα καταλήξετε στις εντυπωσιακές παραλίες Παραδείσα, Kάτω Kάμπος και τον όρμο της Kαλοταρίτισσας. Aπό εδώ με μονοπάτι θα φτάσετε στη Mαύρη Mύτη. Oι γυμνιστές προτιμούν την παραλία του Φάρου. Tαβέρνες και λίγα μπαρ λειτουργούν στην Aρκεσίνη τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στη γιορτή της Aγίας Παρασκευής, στις 26 Iουλίου, γίνεται μεγάλο πανηγύρι στην ομώνυμη εκκλησία και ακολουθεί γλέντι.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2285 360200           (+30) 2285 071210          (+30) 6937 090950                (+30) 2285 071207

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP