Αγκίστρι

Αγκίστρι

Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Μεγαλοχώρι με τα σπίτια φτιαγμένα από πέτρα, τα παραδοσιακά καφενεία, τα άσπρα πεζούλια όπου υπέργηρες φιγούρες με τοπικές ενδυμασίες ξαποσταίνουν, τις κεραμοσκεπές, τους σπιτικούς φούρνους και το μοναδικό ανεμόμυλο που δεσπόζει αγέρωχος. Όλα αυτά συνδυάζονται με τις ξενοδοχειακές μονάδες και τα τουριστικά διαμερίσματα με τέτοιο τρόπο που να μην αλλοιώνει τη φυσιογνωμία του τόπου. Υπήρξε από αρχαιοτάτων χρόνων το ορμητήριο πλοίων και το σημείο ανεφοδιασμού.

Ο καθαρά τουριστικός οικισμός του νησιού είναι η Σκάλα όπου θα απολαύσετε άνετη φιλοξενία σε ξενοδοχεία, δωμάτια και γκαρσονιέρες αλλά και γνήσιους νησιώτικους μεζέδες στα ταβερνάκια. Μπορείτε ακόμα να χαρείτε τη νυχτερινή διασκέδαση στα μικρά μπαράκια και café του νησιού. Μουσικές ποικιλίες για όλες τις ώρες έρχονται να συμπληρώσουν την άρτια τουριστική οργάνωση. Στα αριστερά της Σκάλας είναι η Σκληρή, νεόκτιστη τουριστική περιοχή με σύγχρονα ξενοδοχεία και εστιατόρια. Όλες οι παραλίες του νησιού φημίζονται για την ομορφιά τους. Μπορείτε να κολυμπήσετε στην αμμουδερή παραλία της Σκάλας, την παραλία του Μεγαλοχωρίου, στις Ντρασέζες και την Ξεκοφτή. Και για όσους προτιμούν τη γαλήνη ιδανικές είναι η Μικρή και η Μεγάλη Δραγονέρα, η Απόνησος και οι ερημικές παραλίες της Μάριζας, της Μπαριάμας καθώς και η Κιάφα. Τέλος, προχωρώντας αριστερά από το μώλο της Σκάλας θα συναντήσετε τη Σκληρή με καθαρά νερά και βραχώδης, απότομη ακτή.

Πληροφοριες νομού ή νησιού - link

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam vitae elit libero. Sed quis ipsum augue. Proin nec sagittis risus, vitae viverra tellus. Sed hendrerit sed tellus tempor ultrices. Sed accumsan consectetur vulputate. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στο Αγκίστρι

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP