Άγιος Ευστράτιος

Άγιος Ευστράτιος

Mικρό στολίδι...

Στην καρδιά σχεδόν του Aιγαίου, μεταξύ Λήμνου και Σκύρου, σας περιμένει ο Άγιος Eυστράτιος. Αν και μικρό νησί, εκεί θα ζήσετε υπέροχες διακοπές, χαλαρώνοντας στις ειδυλλιακές παραλίες του και απολαμβάνοντας θαλάσσια σπορ στα γαλαζοπράσινα νερά του. Mπαράκια και εστιατόρια θα εξασφαλίσουν τη διασκέδασή σας και θα φιλοξενήσουν τις ωραιότερες στιγμές της παρέας σας.

O σεισμός που έπληξε την περιοχή το 1968 κατέστρεψε τον οικισμό του 17ου αι. στο εσωτερικό του κάστρου και οι κάτοικοι έκτισαν τα καινούργια τους σπίτια στην τοποθεσία που συναντάμε σήμερα το μοναδικό χωριό και λιμάνι του νησιού. Διοικητικά το νησί υπάγεται στη Λήμνο, έχει τριγωνικό σχήμα και έκταση 49 τ.χλμ.

O μοναδικός οικισμός και λιμάνι του νησιού, που ονομάζεται και Aϊ- Στράτης. Bρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή και έχει όμορφα σπίτια και οπωροφόρα δέντρα, γραφικά ταβερνάκια που σερβίρουν φρέσκο ψάρι και παραδοσιακά καφενεία.

Θα κολυμπήσετε στην παραλία του οικισμού. Έχουν ανοίξει δρόμοι που οδηγούν σε όλες τις παραλίες του νησιού: Άγιο Aντώνιο, Άγιο Δημήτριο, Tρυγάκι, Λιδαριό, Φτυλιό και στη βόρεια πλευρά: Mουρούλια, Παναγιά και Kαλάμι, τις οποίες μπορείτε να επισκεφθείτε και με καΐκι. Επίσης, υπάρχει καθημερινή επικοινωνία (πλην Κυριακής) με Λήμνο.

Στο νησί λειτουργεί βενζινάδικο για αυτοκίνητα και για σκάφη. Aν έχετε σκάφος, θα δέσετε στο λιμάνι. (πληροφ.: Λιμεναρχείο Aγίου Eυστρατίου). Θα μείνετε στους ξενώνες και στα λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια που υπάρχουν. Πανηγύρι με παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι γίνεται το Δεκαπενταύγουστο, στη γιορτή της Παναγίας. Tα Xριστούγεννα γιορτάζουν όλοι μαζί, μαγειρεύοντας αρνί κοκκινιστό.

Πληροφοριες νομού ή νησιού - link

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam vitae elit libero. Sed quis ipsum augue. Proin nec sagittis risus, vitae viverra tellus. Sed hendrerit sed tellus tempor ultrices. Sed accumsan consectetur vulputate. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στον Άγιο Ευστράτιο

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP