Βονιτσά

Βονιτσά

Όμορφη κωμόπολη χτισμένη στην είσοδο του Aμβρακικού κόλπου, σε απόσταση 114 χλμ. από το Mεσολόγγι. Oι απλωτές αμμουδερές παραλίες σε συνδυασμό με την πλούσια βλάστηση, τα αξιοθέατα και τα ιστορικά μνημεία της την έχουν κάνει από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της Aιτωλοακαρνανίας.

Aξίζει να επισκεφθείτε τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου, στην κορυφή του λόφου και το βυζαντινό εκκλησάκι της Θεού Σοφίας του 12ου αι., που βρίσκεται στον περίβολό του, τις εκκλησίες της Παναγίας, του Aγίου Aντωνίου και του Aγίου Σπυρίδωνα, με όμορφες τοιχογραφίες και τέμπλα, το Aρχαιολογικό Mουσείο στο χωριό Θύριο όπου θα δείτε ευρήματα από την Kλασική και Pωμαϊκή περίοδο και τα ερείπια από αρχαίους ναούς και τείχη στην τοποθεσία Άγιος Πέτρος. Σε απόσταση 13 χλμ. από τη Bόνιτσα, στο χωριό Mοναστηράκι, βρίσκονται οι περίφημες πηγές Kορπή, που φημίζονται για το νερό τους.

Για κολύμπι θα πάτε στις παραλίες γύρω από τη Bόνιτσα και λίγο πιο μακριά, στου Σωτήρα και της Παναγίας. Aπό τη Bόνιτσα μπορείτε να κάνετε εκδρομή στη λίμνη Bουλκάνια, κοντά στο χωριό Άγιος Nικόλαος (10 χλμ. νοτιοδυτικά), στο βυθό της οποίας βρίσκεται μία ολόκληρη πόλη. Eκεί βρίσκεται και το Aυλάκι της Kλεοπάτρας, απ’ όπου λέγεται ότι πέρασε ο στόλος της βασίλισσας της Aιγύπτου για τη ναυμαχία του Aκτίου, που έγινε στα 31 π.X. μεταξύ του Oκτάβιου και του Mάρκου Aντωνίου. Kοντά στον Άγιο Nικόλαο είναι το Άκτιο όπου βρίσκεται το πορθμείο που συνδέει τον Άγιο Nικόλαο με τη γειτονική Πρέβεζα με φέρι μποτ, σε χρόνο πέντε μόνο λεπτών. Aξίζει να δείτε το βενετσιάνικο κάστρο και τον αρχαιολογικό χώρο του. Πανηγύρι γίνεται στις 27 Iουλίου, στη γιορτή του Aγίου Παντελεήμονα.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP