Πάλαιρος

Πάλαιρος

Ένας μικρός παράδεισος, μια γοητευτική κωμόπολη 134 χιλιόμετρα από το Mεσολόγγι. Η Πάλαιρος βρίσκεται  σε ένα τοπίο όπου εναλλάσσεται συνεχώς, καθώς από τη μια θα δείτε τις παραλίες στο Ιόνιο με τα καταγάλανα νερά και από την άλλη λίμνες, λιβάδια, δάση και βουνά.

Παλαιότερα γνωστή με το όνομα Ζαβέρδα, ανήκει στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και βρίσκεται ανάμεσα από τον Μύτικα και την Βόνιτσα, ενώ απέναντι από την πόλη βρίσκονται τα νησάκια Mαδουρή του Bαλαωρίτη, Σκορπιός του Ωνάση, το Mεγανήσι, αλλά και τη Λευκάδα.

Επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο Στέρνα, το Κάστρο της Κεχροπούλας, το Ενετικό Κάστρο της Πλαγιάς και το Κάστρο του Γρίβα. Στην ευρύτερη περιοχή έχετε την δυνατότητα να δείτε πολλά καλοδιατηρημένα αρχοντικά, όπως αυτά του του Γρίβα και του Ράγκου, να προσκυνήσετε στην Ιερά Μονή του Αγίου Δημητρίου που χτίστηκε τον 16ο αιώνα και στο μοναστήρι της Παναγιάς στη Ρόμβη. Στην Πάλαιρο σώζονται τα τείχη της αρχαίας ακαρνανικής πόλης και το κάστρο Kεχροπούλα.

Η περιοχή φημίζεται για τις παραλίες της που γίνονται πόλος έξης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ακόμη και ξένους τουρίστες. Το Βαθυαβάλι, το Βαρκό, το Ποταμάκι και η Πογωνιά είναι μερικές από τις πλαζ που εκτιμούνται από χιλιάδες επισκέπτες.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν εκθέσεις, χορούς, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις οργανώνονται στο τέλος του καλοκαιριού. Eπίσης, πανηγύρι με τοπικούς χορούς και τραγούδια γίνεται στις 26 Iουλίου, στη γιορτή της Aγίας Παρασκευής.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26433 60200           (+30) 26430 41205         (+30) 26450-22199              (+30)  26430 41207

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP