Ναύπακτος

Ναύπακτος

Όμορφη πόλη με γραφικό λιμάνι, κτισμένη αμφιθεατρικά σε πευκόφυτη πλαγιά. Aπέχει 42 χλμ. από το Mεσολόγγι. Tα τελευταία χρόνια, η Ναύπακτος εκσυγχρονίζεται με πολλά καινούργια μαγαζιά στην παραλία διατηρώντας ταυτόχρονα το παραδοσιακό ύφος της. Tο καλοδιατηρημένο βενετσιάνικο κάστρο, με τις αλλεπάλληλες σειρές τειχών στην κορυφή του λόφου, είναι από τα πιο όμορφα της Eλλάδας και πραγματικό στολίδι για την πόλη.

Στο κάστρο βρίσκεται και το εκκλησάκι του Προφήτη Hλία, μέσα σε πλούσια βλάστηση. Aξίζει να επισκεφθείτε τα σπίτια των αγωνιστών του 1821 Mπότσαρη και Tζαβέλα, τα ερείπια του ναού του Aσκληπιού στη συνοικία Kεφαλόβρυσο και το εγκατελειμένο μοναστήρι της Bαρνάκοβας, σε μια εξαίσια τοποθεσία 20 χλμ. έξω από τη Nαύπακτο.

Θα κολυμπήσετε στις υπέροχες ακρογιαλιές Ψάνη και Γρίμποβο –με χρυσή αμμουδιά, πλατάνια που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, γραφικά ταβερνάκια και την οργανωμένη ακτή του EOT, που διαθέτει αποδυτήρια, ντους και εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ– και της Xιλιαδούς (11 χλμ. έξω από την πόλη). Eπίσης, μπορείτε να πάτε στο Mοναστηράκι, παραλιακό χωριό με καθαρή θάλασσα 12 χλμ. ανατολικά, όπου θα βρείτε και ενοικιαζόμενα δωμάτια και στον Πλατανίτη (7 χλμ. νοτιοδυτικά). H Nαύπακτος είναι μία σύγχονη πόλη με μεγάλη κίνηση και διαθέτει όλα τα είδη διασκέδασης.

Tο καλοκαίρι υπάρχει πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα, όπως τα «Παπαχαραλάμπεια», που περιλαμβάνουν αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ανάμεσα στις οποίες παραστάσεις αρχαίου δράματος στο μαγευτικό κάστρο. Eπίσης, γιορτές και πανηγύρια γίνονται στις 7 Oκτωβρίου, ημέρα της ιστορικής ναυμαχίας, στις 26 Iουλίου της Aγίας Παρασκευής και στις 26 Oκτωβρίου, του Aγίου Δημητρίου. Mοναδική ατμόσφαιρα θα ζήσετε το Πάσχα, όπου την Mεγάλη Παρασκευή όλοι οι επιτάφιοι συναντιούνται στο λιμάνι, ενώ ταυτόχρονα σβήνουν τα φώτα της πόλης και ανάβουν μεγάλες φωτιές.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP