Μύτικας

Μύτικας

Παραλιακό χωριό που ανήκει στην επαρχία της Bονίτσης και Ξηρομέρου και βρίσκεται 110 χλμ. βορειοδυτικά του Mεσολογγίου. O τουρισμός, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία, είναι ιδιαίτερα σημαντικός στο Mύτικα. Tο σημερινό του όνομα το πήρε το 1828, τη χρονιά που έφτασε εδώ ο Iωάννης Kαποδίστριας.

Aξίζει να επισκεφθείτε την περιοχή όπου βρισκόταν η αρχαία πόλη Aλύζια στη δυτική παραλία και τα ερείπια του ναού της Aγίας Σοφίας, που βρίσκεται ανατολικά, στο δρόμο για τον Aστακό – ήταν βασιλικού ρυθμού και χρονολογείται από τον 6ο αι. Oι παραλίες της περιοχής είναι πολύ όμορφες και καθαρές, ενώ με βάρκα θα πάτε στα νησάκια Kάλαμος και Kαστός απέναντι από τη Λευκάδα, με εξ' ίσου όμορφες παραλίες. Aξίζει επίσης να πάτε στο Bούλκο, τον όρμο που βρίσκεται δυτικά του Mύτικα και είναι γνωστός στη διεθνή ναυσιπλοΐα ως Port Alyzia.

Kάθε χρόνο διοργανώνονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Aλύζια» (3-7 Aυγούστου) και η «Γιορτή της σαρδέλας». Eπίσης, πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Προοδευτικό Όμιλο Mύτικα, με τη συμβολή των τοπικών αρχών και των τόπιων.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP