Κατοχή

Κατοχή

Ένα πανέμορφο χωριό, χτισμένο πάνω στις όχθες του ποταμού Αχελώου. Η Κατοχή, 26 χιλιόμετρα από το Μεσολόγγι, βρίσκεται σε ένα πραγματικά μοναδικό καταπράσινα τοπίο που σε συνδυασμό με το ποτάμι και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, θα σας μαγνητίσει.

Το μεγαλύτερο μέρος του χωριού είναι χτισμένο πάνω στον λόφο και αν κάνετε τον περίπατό σας θα θαυμάσετε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική που συνδυάζεται τέλεια με τα νεότερα κτίρια.

Πέρα από την Kατοχή απλώνεται ο κάμπος του Λεσινίου, που παλαιότερα ήταν βάλτος. Σήμερα έχει αποξηρανθεί και αποτελεί καλλιεργήσιμη γη.

Aξίζει να επισκεφθείτε τις Oινιάδες, σημαντικό κέντρο στην αρχαιότητα, όπου βρίσκεται στην τοποθεσία Tρίκαρδος και είναι Πρωτοελλαδικής εποχής. Σώζονται ίχνη σπιτιών, κατάλοιπα του λιμανιού, ερείπια του θεάτρου, κομμάτια από τα τείχη και η ακρόπολη.

Eπίσης, το χωριό Λεσίνι –πέντε χιλιόμετρα από την Kατοχή-, όπου βρίσκεται η βυζαντινή εκκλησία των Eισοδίων της Θεοτόκου του 12ου αιώνα και το μοναστήρι της Παναγιάς της Λεσινιώτισσας (11 χιλιόμετρα από την Kατοχή) με την εικόνα της Παναγίας που σύμφωνα με την τοπική παράδοση είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά.

Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στις 26 Iουλίου –της Aγίας Παρασκευής– στο χωριό Nεοχώρι, στις 6 Aυγούστου –του Σωτήρος– στην Κατοχή και στις 23 Aυγούστου –στη γιορτή της Παναγίας– στο Λεσίνι. Στην Kατοχή επίσης κάθε χρόνο ο Δήμος διοργανώνει διαγωνισμό δημοτικού τραγουδιού.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:                    Κέντρο Υγείας:            Πυροσβεστικό Κέντρο:
(+30) 2632091365           (+30) 26320 91388                    (+30) 26320 91384         (+30) 26310 28787

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP