Αιτωλοακαρνανία

Αιτωλοακαρνανία

Πανέμορφα τοπία, επιβλητικά βουνά και υπέροχες λίμνες συνθέτουν ένα μωσαϊκό που αποτελείται από καλοκαιρινούς και χειμερινούς προορισμούς. Η Αιτωλοακαρνανία εκτός ότι είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση νομός της Ελλάδας, είναι κα από τους ωραιότερους με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, με πολλούς αρχαιολογικούς χώρους και με τα περισσότερα κάστρα.

Στις βραχώδεις ή αμμουδερές ακτές θα χαλαρώσετε, στην Ορεινή Nαυπακτία θα νιώσετε πως πρωταγωνιστείτε σε ένα παραμύθι, με πυκνά ελατοδάση, αιωνόβια πλατάνια, γάργαρα τρεχούμενα νερά και γραφικά χωριά και στα μεγάλα ποτάμια θα εντρυφήσετε στο rafting και στο κανό-καγιάκ.

Ο νομός που καταλαμβάνει το δυτικό τμήμα της Στερεάς Ελλάδος και προέκυψε από την ένωση των γεωγραφικών περιοχών της Αιτωλίας και της Ακαρνανίας, περιοχών με πλούσια ιστορία που χάνεται στα βάθη των χιλιετιών.

Πρωτεύουσα του Νομού είναι το Μεσολόγγι για ιστορικούς λόγους, ενώ μεγαλύτερη πόλη είναι το Αγρίνιο. Άλλες μεγάλες πόλεις είναι η Ναύπακτος, η Αμφιλοχία, ο Αστακός, η Βόνιτσα, το Θέρμο, το Αιτωλικό.

Γνωρίστε το Μεσολόγγι, την Ιερή Πόλη, όπως ανακηρύχθηκε για την ανεκτίμητη προσφορά στον αγώνα του 1821. Περαστέ από την Πύλη της Εξόδου, η μοναδική που έχει σωθεί από το παλιό τείχος, κάντε μια βόλτα στον Kήπο των Hρώων, στην είσοδο της πόλης, με τις προτομές και τους τάφους των ηρώων της επανάστασης.

Στην Αιτωλοακαρνανία θα επισκεφθείτε οπωσδήποτε το Αγρίνιο με την λίμνη Τριχωνίδα, την μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, θα περπατήσετε στους μεγάλους πλακόστρωτους πεζόδρομους, θα ξεναγηθείτε στο αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης και στο Αρχαίο Θέατρο Στρατού.

Θα ξεναγηθείτε στην καστροπολιτεία της Ρούμελης, την Ναύπακτο με τα χαμηλά παραδοσιακά της σπίτια και το Ενετικό λιμάνι της, αλλά στα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας για εξορμήσεις και δραστηριότητες στη φύση.

Η Αιτωλοακαρνανία θα σας εκπλήξει και στο κομμάτι της γαστρονομίας. Γευτείτε το «χρυσό» αυγοτάραχο του Μεσολογγίου, τη φρέσκια γάμπαρα της Βόνιτσας, την παραδοσιακή φλαγούνα, τα κοκορέτσια και τα φρυγαδέλια του Ξηρόμερου, τα νόστιμα αρωματικά κρεατικά της ορεινής Ναυπακτίας, τη γραβιέρα Αμφιλοχίας , την πρέντζα Αιτωλικού.

Θα σας εκπλήξουν  η κονσερβολιά Αγρινίου, το κασιμάρι, το λαδορεβανί και το κατιμάρι γλυκό κουταλιού, ενώ μη παραλείψετε να δοκιμάσετε την αλμυρή κολοκυθόπιτα, με ντόπια, κίτρινη κολοκύθα.

Όσον αφορά τη νυχτερινή διασκέδαση η καρδιά χτυπά στο Αγρίνιο. Γεμάτες με κόσμο και γέλιο, οι καφετέριες και τα στενάκια του Αγρινίου σας καλούν να τις επισκεφτείτε χωρίς να το μετανιώσετε.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26410-30140           (+30)  26413-60303          (+30) 26410-28666                (+30) 26413-61100

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στην Αιτωλοακαρνανία

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP