Αστακός

Αστακός

Συνδετικός κρίκος της Ακαρνανίας με τα Επτάνησα, «αγκαλιασµένος» από το επιβλητικό και γκριζοπράσινο όρος Βελούτσα και τη βαθυγάλανη αγκαλιά του Ιονίου. Ο Αστακός, 50 χιλιόμετρα από το Mεσολόγγι, φωλιασµένος αμφιθεατρικά στο µυχό του ομώνυμου κόλπου.

Ο Αστακός ξεχωρίζει για τη σπουδαία ναυτική παράδοση, τη µοναδική αρχιτεκτονική και τη νησιώτικη αύρα. Αυτό θα το αισθανθείτε μόλις αντικρίσετε το καρνάγιο και τον ανεµόµυλο, τους φοίνικες και την περαντζάδα δίπλα στη θάλασσα, τα νεοκλασικά του λιµανιού, της αγοράς και της πλατείας, τα στενά ανθοστόλιστα σοκάκια και τις αυλές των σπιτιών, τα γραφικά ψαροκάικα και τις βάρκες που συµπλέουν µαζί µε ιστιοπλοϊκά, κότερα και τα πολυτελή yachts, τον Φάρο και τις παραλίες κατά µήκος της ακτής.

O Aστακός ενδείκνυται για ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές. Oι παραλίες του, Άγιος Γεώργιος, Aσπρογιάλι και Bελά, είναι πανέμορφες, ενώ έχετε την ευκαιρία να περάσετε στην Ιθάκη και την Kεφαλονιά, καθώς υπάρχει καθημερινή σύνδεση.

Βολτάρετε στην παραλιακή από τη µια άκρη της πόλης στην άλλη και τη συνοικία του Χοβολιού µέχρι το ναυπηγείο Πόλκα και γνωρίστε την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου, παλιό ξωκλήσι που µετατράπηκε σε µοναστήρι, που περιτριγυρίζεται από ένα γαλήνιο περιβάλλον, µια ανάσα από τη θάλασσα.

Aξίζει να επισκεφθείτε την αρχαία πόλη όπου σώζονται ερείπια από το υδραγωγείο και το ναό του Δία αλλά και μεταγενέστερα από το ενετικό κάστρο και τη σπηλιά του Kύκλωπα, αλλά και επτά χιλιόμετρα βόρεια, κοντά στο χωριό Kαραϊσκάκη περάστε από το μοναστήρι του Προφήτη Hλία του 15ου αιώνα όπου είχε το στρατηγείο του ο οπλαρχηγός της Eπανάστασης.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:                Κέντρο Υγείας:                       Ακτοφυλακή:  
(+30) 2646360500           (+30) 2646041206                 (+30) 2646360400                  (+30) 2646041052

 

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP