Αντίρριο

Αντίρριο

Παραλιακό χωριό, χτισμένο στο ομώνυμο ακρωτήριο, σε απόσταση 34 χιλιομέτρων από το Mεσολόγγι. Tο Aντίρριο και το Pίο (απέναντι), ανάλογα από πιο σημείο της Eλλάδας έχετε ξεκινήσει, είναι δημοφιλείς στάσεις για να μοιράζονται οι μεγάλες διαδρομές.

Το Αντίρριο, κατά την Τουρκοκρατία, ανήκε στον καζά (επαρχία) του Βενέτικου και ιδιαίτερα στο Κάτω Βενέτικο, μετεπαναστατικά στην Επαρχία Ναυπάκτου και Βενέτικου (Ναυπακτοβενέτικο), μέχρι το 1833, που ιδρύθηκε η Επαρχία Ναυπακτίας. Ως οικισμός, κατά τους μετεπανασταστικούς χρόνους, εμφανίζεται στα 1844 με 14 κατοίκους, όσο περίπου και η στρατιωτική φρουρά, γιατί το φρούριο αποτελούσε στρατιωτικό σταθμό.

Μπορεί το Αντίρριο να είναι γνωστό κυρίως για το πορθμείο του και για τη Γέφυρα, εντούτοις κρύβει πολλές ομορφιές. Το κυριότερο μνημείο είναι το μεσαιωνικό κάστρο μπροστά στο μικρό πορθμείο, που κτίστηκε από το σουλτάνο Bαγιαζίτ και επισκευάστηκε από τους Eνετούς. Εδώ τους καλοκαιρινούς μήνες γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ δεξιά κι αριστερά του υπάρχουν παράλιες με βότσαλο. Στα νότια του κάστρου υπάρχει μικρός γραφικός φάρος.

Μεγάλο αξιοθέατο είναι η Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης», η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα πολλαπλών ανοιγμάτων στον κόσμο, με μήκος 2.252 μέτρα και με τρία κεντρικά ανοίγματα των 560 μέτρων και δύο πλευρικά των 286 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Επισκεφθείτε το λόφο του Αγίου Παντελεήμονος, περίπου ένα χιλιόμετρο από τον οικισμό, όπου μέσα σε δασύλλιο υπάρχει γραφική εκκλησία, ενώ νοτιοανατολικά του λόφου, στο χείμαρρο που κατεβαίνει απ’ τις Μολυκρειώτικες ράχες, υπάρχει πέτρινο γεφύρι, μονότοξο μάλλον του 19ου αιώνα.

Αξίζει να επισκεφθείτε το αρχαίο θέατρο της Μακύνειας, που είναι χτισμένο σε εξαιρετική θέση, από όπου έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε την πανοραμική θέα στην περιοχή του Αντιρρίου και στις αντικρινές παραλίες της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Στο Aντίρριο επίσης λειτουργεί και οργανωμένο κάμπινγκ.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:                    Κέντρο Υγείας:              Πυροσβεστικό Κέντρο:
(+30) 2634360101          (+30) 26340 31205                       (+30) 2634032332        (+30) 26410-28666

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

ADVERTISEMENT

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP