Σουβάλα

Σουβάλα

Μετά το Βαθύ ο δρόμος χαμηλώνει προς τη Σουβάλα, ένα μικρό λιμάνι στα βόρεια του νησιού 10 χιλιόμετρα από την πόλη της Αίγινας. Η Σουβάλα είναι ένα όμορφο παραδοσιακό ψαροχώρι με παραλία, ωραίες ταβέρνες, μπαρ, καφετέριες, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια όπως επίσης και διαμερίσματα. Αποτελεί ένα θαυμάσιο παραθεριστικό κέντρο, γεμάτο από ζωή και κίνηση.

Πρόκειται για έναν προορισμό που δεν έχει χάσει τον παραδοσιακά ελληνικό του χαρακτήρα, παρά τον Τουρισμό. Είναι ένα ήσυχο μέρος, μακριά από κοσμοπολίτικα στέκια, ενώ παράλληλα αποτελεί αφετηρία για πεζοπορίες για τους πιο ενεργητικούς επισκέπτες. Βρίσκεται κοντά στα πιο σημαντικό αξιοθέατα του νησιού, τον Ναό της Αφαίας, τη μεσαιωνική Παλιαχώρα και τον Άγιο Νεκτάριο.

Στη Σουβάλα υπάρχει παραλία με θερμά ιαματικά νερά, γνωστά με την παλιά ονομασία Θερμά, θειούχα θερμοπηγή κατάλληλη για τη θεραπεία των ρευματισμών και δερματικών παθήσεων. Μόλις  ένα χιλιόμετρο μετά τη Σουβάλα, ανατολικά, κατά μήκος της ακτής, υπάρχει το παραθεριστικό χωριό Άγιοι σε καταπράσινο περιβάλλον και σε 5 χιλιόμετρα το χωριό Βάγια μια οργανωμένη αμμουδερή παραλία, με αρχαιολογικά ευρήματα.

Η Σουβάλα διαθέτει πληθώρα από ταβέρνες, καφετέριες, καταστήματα οπότε οι επιλογές δε θα σου λείψουν, ενώ μία φορά το χρόνο γίνεται το επίκεντρο της Αίγινας καθώς τον Ιούλιο, διοργανώνεται η Γιορτή της Μαρίδας με ψησταριές πολλά κιλά από αυτό το μικρό ψαράκι που τα προσφέρουν δωρεάν με συνοδεία μουσικής.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2297 320000           (+30) 2297 022100          (+30) 2297 022171                (+30) 2297 022222

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP