Πέρδικα

Πέρδικα

Σε ένα σημείο με απίστευτη θέα, η Πέρδικα είναι ένα από τα χωριά της Αίγινας που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς αφού συνδυάζει την απλότητα και το μεγαλείο μαζί. Στενά γραφικά δρομάκια και κατάλευκα σπίτια με τις αυλές τους γεμάτες λουλούδια, που παραπέμπουν σε κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική.

Κατεβείτε τα πέτρινα σκαλάκια στα διαμορφωμένα βραχάκια για μπάνιο στα πεντακάθαρα νερά. Κολυμπήστε στην όμορφη,  βραχώδη παραλία της Πέρδικας, δίπλα στον ίσκιο των δένδρων, απλώστε την ομπρέλα σας  και βουτήξτε στα πεντακάθαρα νερά, από τις δυο ξύλινες εξέδρες.

Παρόλα αυτά αν προτιμάτε παραλίες με άμμο στα 2-3 χλμ βρίσκονται οι «γνωστές μυστικές» παραλίες Σαρπά, Κλήμα/ Κλειδί πίσω από το ορεινό χωριό Σφεντούρι.

 Η Πέρδικα διαθέτει λιμάνι υποδοχής σκαφών και συγκεντρώνει λόγωτης γραφικότητας της πλήθος από κότερα και γιωτς με ξένους και Έλληνες τουρίστες.

Φημίζεται για το ψάρι της και είναι ιδανική για καφέ ή ένα ποτό νωρίς το βραδάκι.

Επισκεφθείτε την χαρακτηριστική εκκλησία του Αγίου Σώστη, την μεγαλύτερη του χωριού, όπου γίνεται και το πανηγύρι της στις 7 Σεπτεμβρίου με ορχήστρες να παίζουν σε όλες τις ταβέρνες. 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2521 350600           (+30) 2521 060000          (+30) 2521 440060                (+30) 2521 109206

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP