Μονή

Μονή

Σε πολύ μικρή απόσταση από το ακρωτήρι της Πέρδικας, υπάρχει ένα καταπράσινο πανέμορφο νησάκι που ακούει στο όνομα Μονή, ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής Χρυσολεόντισσας της Αίγινας.

Η Μονή απέχει από την Πέρδικα μόλις 8 λεπτά απόσταση με βάρκα, δεν έχει κατοίκους, παρά μόνο ελάφια, αγριοκάτσικα, παγώνια και σκίουρους που θα έρθουν κοντά σας για να τα ταΐσετε.

Στην Μονή υπάρχουν δύο πανέμορφες καταγάλανες παραλίες, στα δροσερά νερά των οποίων, εκτός από μια αναζωογονητική βουτιά, μπορείς ακόμα και να ψαρέψεις. Τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί οργανωμένη αμμουδερή παραλία με ξαπλώστρες και beach bar για ποτό, μουσική και νόστιμο φαγητό.

Από το 1960 έως και το 1990, η Μονή ανήκε στην Ελληνική Περιηγητική Λέσχη, στα μέλη της οποίας και οφείλει τον σημαντικό αριθμό άγριων ζώων που αποτελούν πλέον το οικοσύστημα του νησιού.

Παλαιότερα στο νησί λειτουργούσε οργανωμένο κάμπινγκ, απομεινάρια του οποίου μπορεί να συναντήσετε κατά την περιήγησή σας εκεί.

Όσοι από εσάς λατρεύετε την πεζοπορία θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε, στο ψηλότερο σημείο του νησιού, και θα περάσετε από ένα μονοπάτι ανάμεσα σε αγριελιές, σχίνα και κέδρους, ενώ θα βρεθείτε στο παρατηρητήριο, κατάλοιπο των Γερμανών, με την απίστευτη θέα στον Σαρωνικό κόλπο και στα γύρω νησιά. 

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2297 320000           (+30) 2297 022100          (+30) 2297 022171                (+30) 2297 022222

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP