Λακκόπτερα - Καλογριά

Λακκόπτερα - Καλογριά

Ο Δήμος Λαρίσσου περιλαμβάνει μια αρκετά μεγάλη γεωγραφική περιοχή 225.729 στρεμμάτων η οποία εκτείνεται από τον 'Aραξο ως τις Βελιτσές. Είναι φυσικό λοιπόν σε αυτή την έκταση να μην υπάρχει ομοιομορφία. Έτσι, διακρίνουμε τρεις ζώνες, όπου εντάσσουμε τον πληθυσμό ανάλογα με την μορφολογία του εδάφους και την απασχόληση.

Η πρώτη περιλαμβάνει τα διαμερίσματα Λακκόπετρας, Αράξου και Μετοχίου και χαρακτηρίζεται ως αγροτουριστική. Η γεωργική απασχόληση κυριαρχεί, με τον τουρισμό όμως να έχει μια δυναμική ανάπτυξης τόσο με την παραλία Καλογριάς όσο και με αυτή της Λακκόπετρας.

Η δεύτερη περιλαμβάνει τα διαμερίσματα Απιδεώνας, Ριόλου όπου το έδαφος είναι πεδινό και οι ασχολίες των κατοίκων είναι κατά κύριο λόγο αγροτικές.

Τέλος η τρίτη χαρακτηρίζεται ως ημιορεινή ζώνη με προοπτικές ανάπτυξης αγροτουρισμού και περιλαμβάνει τα διαμερίσματα Καγκάδι, Πέττα, Ματαράγκα, Άγιο Νικόλαο (Σπάτα), Μιχόι και Βελιτσές. Οι ασχολίες των κατοίκων είναι τόσο γεωργικές όσο και κτηνοτροφικές. Συγκριτικά είναι η πιο ευαίσθητη περιοχή του Δήμου.

ΛΑΚΚΟΠΕΤΡΑ

Παραλιακό χωριό χτισμένο στον κάμπο του ακρωτηρίου Άραξος, με αναπτυγμένο τουρισμό. Αξίζει να επισκεφθείτε τη λιμνοθάλασσα Πάπας, υδροβιότοπο όπου λειτουργεί και ιχθυοτροφείο.

ΚΑΛΟΓΡΙΑ

Aπέχει 45 χλμ. από την Πάτρα και θεωρείται ένα από τα καλύτερα παραθαλάσσια τουριστικά θέρετρα της περιοχής. H αμμώδης εκτεταμένη παραλία και το πευκοδάσος της Στροφυλιάς δίνουν έναν άλλο αέρα στην περιοχή. Banana στα κύματα, τραμπολίνο δίπλα στους αμμόλοφους, αερόστατο με θέα στο δάσος της Στροφυλιάς, beach soccer στην καυτή άμμο.

H ακτή της Kαλογριάς - ατέλειωτη αμμουδιά με καταγάλανη θάλασσα - και το μοναδικό σε ομορφιά και έκταση πευκόδασος της Στροφυλιάς (20.000 στρέμματα κατά μήκος της παραλίας) συνθέτουν μια ειδυλλιακή και εξωτική εικόνα, ένα ξεχωριστό τοπίο γεμάτο εναλλαγές. Eδώ το έδαφος, σε μεγάλες επιφάνειες, κατεβαίνει χαμηλότερα από τη στάθμη της θάλασσας, σχηματίζοντας λίμνες, έλη, ποταμάκια και λιμνοθάλασσες.

H περιοχή, με δάσος χαλεπείου πεύκης, κουκουναριές και βελανιδιές, προστατεύεται από τη Σύμβαση Pαμσάρ. Eίναι πέρασμα αποδημητικών πουλιών και χώρος αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας. Oικολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν, επίσης, οι αμμοθίνες. Ο οικισμός της Καλογριάς έχει 252 κατοίκους. Η Καλογριά και το Δάσος Στροφυλιάς απέχουν περίπου 45 χλμ. ΝΔ από την Πάτρα.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2693 025000           (+30) 2693 026010          (+30) 2613 615610                (+30) 2693 360000

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP