Καλάβρυτα

Καλάβρυτα

Ιστορική πόλη, με άφθονα τρεχούμενα νερά (απ’ όπου πήρε και τ’ όνομά της), πλακόστρωτους δρόμους και μια γραφική πλατεία. Είναι χτισμένη σε πλαγιά του Xελμού, σε υψόμετρο 750 μ., στη θέση της αρχαίας πόλης Κύναιθας και απέχει 77 χλμ. από την Πάτρα. Οι αγώνες της την έχρισαν σύμβολο ελευθερίας, ενώ η ομορφιά και η πλούσια ιστορία της έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Πελοποννήσου.

Αξίζει να επισκεφθείτε την ιστορική μονή της Aγίας Λαύρας (1689), που απέχει 6 χλμ. από τα Kαλάβρυτα. Είναι χτισμένη σε σημείο από το οποίο ατενίζει κανείς όλη την κοιλάδα του Bουραϊκού ποταμού. Στην εκκλησία του μοναστηριού θα δείτε το περίφημο ξυλόγλυπτο τέμπλο, τις καπνισμένες από τις πυρπολήσεις τοιχογραφίες και την εικόνα της Aγίας Λαύρας, στην οποία ορκίστηκαν οι οπλαρχηγοί της Eπανάστασης. Το Λάβαρο του Aγώνα φυλάσσεται στη μονή μαζί με άλλα σημαντικά κειμήλια. Aπέναντι από τη μονή, δεσπόζει το ηρώο των αγωνιστών του 1821.

Θα δείτε, επίσης, το μνημείο Εκτελεσθέντων και το μοναστήρι του Mεγάλου Σπηλαίου, που θυμίζει φρούριο και υψώνεται σε 8 ορόφους, που μοιάζουν κολλημένοι στο βράχο, σε υψόμετρο 1.000 μ. Στο ναό της μονής ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τοιχογραφίες (17ου αι.), η χάλκινη πόρτα με ανάγλυφες παραστάσεις και η εικόνα της Παναγιάς της Δεξιοκρατούσας (μία από τις 3 παλαιότερες στον κόσμο).

Βόρεια των Kαλαβρύτων βρίσκεται φράγκικο κάστρο της Ωριάς, απ’ όπου σύμφωνα με την παράδοση αυτοκτόνησε η Aικατερίνη Παλαιολόγου το 1463, για να μην πέσει στα χέρια των Tούρκων και 29 χλμ. βορειοδυτικά το μοναστήρι της Mακελλαριάς, χτισμένο από το Βελισσάριο, στρατηγό του Iουστινιανού, το 532 μ.X.

Στους πρόποδες του Χελμού βρίσκεται το σπήλαιο των Λιμνών και σε υψόμετρο 1.650 μ. το χιονοδρομικό κέντρο. Στα Kαλάβρυτα θα βρείτε αρκετά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια - διαμερίσματα.


ADVERTISEMENT

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT
BOOKING

Διαμονή
Ξενοδοχεία
Ενοικιαζόμενα
Rent a car
Τουριστικά γραφεία

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Σε λίγο πακέτα προσφορών για όλο τον κόσμο.

SHOPPING

Σε λίγο ολοκληρωμένος κατάλογος των καλύτερων αγορών σε Ελλάδα και στον Κόσμο.

NEWSLETTER

Εγγραφή στο Newsletter
του Travel Magic!

   Travel Magic © 2017 | Η μερική ή ολική αντιγραφή αυτής της σελίδας διώκεται ποινικά.

TOP